Young Guns La 26.8.2023 Kirkkonummi

Hyvät nyrkkeilyn ystävät

Elite Boxingin kolmas, Young Guns -nimeä kantava tapahtuma sisältää peräti 10 ammattinyrkkeilyottelua. Tapahtuman nimen mukaisesti illassa nähdään nuorten, ammattilaisuransa alussa olevien kamppailijoiden esiinmarssi, sillä illan otteluista jopa kolme on debyyttiotteluita. Odotamme tasaisia ja tapahtumarikkaita kamppailuja ja toivomme teidän viihtyvän kanssamme laadukkaan urheiluviihteen parissa.

Pyrimme toiminnassamme säännöllisyyteen ja jatkuvuuteen. Usean ammattinyrkkeilytapahtuman järjestäminen vuoden aikana on työlästä, mutta nyrkkeilijöiden urien eteenpäinvieminen edellyttää sitä. Toiminta ei olisi mahdollista ilman yleisön ja yhteistyötahojen mukanaoloa ja olemme kiitollisia, että meillä on mahdollisuus tehdä tätä yhdessä teidä kanssanne. Kiitos siitä.

Jälleen kerran tapahtuma televisiodaan suorana ISTV:n ja Ruutu+ palvelun kautta. Vaikkakin kamppailu-urheilu on parasta paikan päällä olemme tyytyväisiä, että voimme tarjota myös kotikatsojille mahdollisuuden nauttia otteluista. TV-tuotannon toteuttaminen vaatii paljon resursseja, mutta se myös tuo näkyvyyttä niin ottelijoillemme, promootiolle kuin ennen kaikkea yhteistyökumppaneillemme. Alati kasvavat ja suomalaisittain varsin korkeat katsojaluvut kertovat, että laadukkaalle ammattinyrkkeilyviihteelle on tilausta myös kotikatsomoissa.

Olemme onnellisia voidessamme edistää niin omien tallinyrkkeilijöiden kuin myös muiden lupaavien suomalaisten ensiaskelia ammattilaiskehissä. Elite Boxingin omien ottelijoiden, Anton Embulaevin, Keni Aliun ja llari Kujalan lisäksi Young Guns -tapahtuman muita nuoria kamppailijoita ovat debytoivat Arslan Khataev, Tiia-Mari Rantakylä ja Niazz Ahmadi sekä toisen ammattilaisottelunsa otteleva Serwa Palani ja kolmatta kertaa ammattilaiskehään nouseva Santeri Laine. Kirsikkana kakun päällä kehässä nähdään Suomen kokenein ammattinyrkkeilijä Timo Laine sekä mielenkiintoinen Tomi Silvennoisen paluuottelu.

Toivotamme menestystä kaikille illan ottelijoille ja teille, hyvä yleisö, oikein viihtyisää iltaa!

Kiitos, että olette täällä tänään!

Asse Hokkanen, Aki Jänkä, Miika Forsström

Elite Boxing

Elite Boxing

Kokemusta ja nuorta intoaTimo Laine vs. Aleksander Nagolski

Light heavyweight 79 kg, 6 rounds

Suomen kokenein ammattinyrkkeilijä, jo 50 kertaa ammattilaiskehään noussut, Timo ”Stadin malli” Laine, 39, tulee Kirkkonummelle näyttämään osaamistaan nuorille suomalaisammattilaisille, joista illan kotiottelijat muuten koostuvat.

Ammattinyrkkeilyn SM-vyöt keskisarjassa ja raskaassa keskisarjassa voittanut Laine saa 78-kilon painorajan kuusieräisessä ottelussa vastaansa raskaassa sarjassa uransa aloittaneen puolalaisen Aleksander Nagolskin, jonka listalta löytyy kaksi voittoa ja kuusi tappiota.

Laine himoaa vyötäisilleen vielä ylemmän keskisarjan SM-vyötä. Ehdokkaita SM-ottelun toiseen nurkkaukseen löytyy Kirkkonummen illassakin.Tomi Silvennoinen vs. Aleksandar Petrovic

Super middleweight 78 kg, 4 rounds

Porvoosta lähtöisin oleva, nykyään helsinkiläinen Tomi Silvennoinen, 27, palaa kehään kahden vuoden ottelutauon jälkeen. Kovaiskuisen suomalaisen yhdeksästä ammattilaisvoitosta useat voitot ovat tulleet tyrmäyksellä ja niistä yksi komeasti Ranskassa. Lisäksi hän on kukistanut muun muassa aiemmin tappiottoman ruotsalaisen Johannes Vinascon.

Rohkeasti Silvennoinen on lähtenyt vieraskehiin. 2020 hän taisteli tiukasti voitosta Puolassa, 2021 hän tarjosi kelpo vastuksen kotikehän miehelle Saksassa ja kesäkuussa 2021 hän kärsi 10 erän tyrmäystappion Etelä-Afrikassa. Paluuottelussaan Silvennoisen testaa serbi Aleksandar Petrovic, joka on aiemmin otellut Italiassa ja Belgiassa.Santeri Laine vs. Grzegorz Mardyla

Super middleweight 76,2 kg, 4 rounds

Pohjanmaan panssarivaunu Santeri Laine, 24, saavutti aikanaan olympiatyylin nyrkkeilyssä mm. Suomen mestaruuden ja iski useissa kansainvälisissä kilpailuissa. Ammattilaisuransa kauhajokelainen on aloittanut väkevästi kahdella keskeytysvoitolla kelpo vastustajista.

Erittäin viihdyttävästä ottelutyylistään johtuen yleisön suosikiksi usein nouseva Laine kohtaa tänään puolalaisen Gregorz Mardylan, 33, jonka listalta löytyy yksi ottelu, jossa hänen vastustajansa ei selvinnyt toiseen erään asti. Lyöntivoimaa löytyy siis varmasti molemmilta.

mekonomen

Naisten esiinmarssi

Naispuoliset suomalaisyrkkeilijät ovat tällä vuosituhannella menestyneet kansainvälisesti hyvin. Olympiatyylin puolella menestystä ovat niittäneet mm. Mira Potkonen ja Elina Gustafsson. Ammattilaisissa Eva Wahlström on suomalaisen nyrkkeilyhistorian ainoa valtaliiton maailmanmestari.

Suomen ammattinyrkkeilyssä on luvassa naisten esiinmarssi, mikä alkaa täällä Kirkkonumella tänään! Tänään kehässä nähdään kaksi lupaavaa suomalaisnaista ja lisääkin naisia saattaa piankin siirtyä ammattilaisiksi.Tiia-Mari Rantakylä vs. Nevena Markovic

Super bantamweight 55,5 kg, 6 rounds

Espoolainen diplomi-insinööri Tiia-Mari Rantakylä on kaksinkertainen potkunyrkkeilyn Suomen mestari. Olympiatyylin nyrkkeilyssä hänen paras saavutuksensa on SM-hopea.

Espoon Kehähaiden salilla pääasiassa harjoitteleva 30-vuotias Rantakylä on kertonut koko hänen olympiatyylin uran vain olleen harjoitusta ammattilaisuutta varten. Hänen otteensa ovatkin kehittyneet nopeasti ja nyt on sopiva aika hypätä kohti unelmia.

Fyysisesti painoluokkaansa vahva ja tarkoituksenmukaisesti vaarallisesti iskevä Rantakylä saa poikkeuksellisesti kuusieräisessä debyytissään vastaansa Serbian 19-vuotiaan Nevena Markovicin, jolla on allaan jo viisi ottelua ammattilaisena. Ennakkohaastattelussa Rantakylä on ennustanut, että hänen vastustajallaan tulee nenä kipeäksi.Serwa Palani vs. Barbora Mayerova

Super featherweight 59 kg, 4 rounds

Helsingissä asuva kurditaustainen Serwa Palani, 27, on moninkertainen SM-mitalisti. Ammattilaisuransa hän aloitti voitokkaasti tämän vuoden maaliskuussa. Marijana Dasovicia vastaan Palani voitti joka erän.

Vaikean loppukevään jälkeen Palani on löytänyt uudet taustajoukot ja harjoitellut ahkerasti Järvenpään Kehäkarhujen salilla. Kovassa kunnossa Palani saakin olla, sillä hänen tämän illan vastustajansa on kovan tason urheilija.

Slovakian 23-vuotias Barbora Mayerova edusti maataan tänä vuonna potkunyrkkeilyssä Euroopan kisoissa. Ammattinyrkkeilijänä hän on iskenyt yhden voiton, kärsinyt niukan pistetappion (39-37 pistein) Englannissa ja hävinnyt vielä täpärämmin Ranskassa hajaäänituomiolla 2-1.

uv-putki
Kirkkonummen Kukka

Debytanttien tulikokeet

Euroopan mestari Amin Asikaisen vanavedessä pääsivät aikanaan Edis Tatli ja Eva Wahlström tekemään huipulle nousua ja samaan aikaan Robert Heleniuksen ammattilaisuran alkutaival iskeytyi pääosin Saksassa.

Viimeksi mainitun kolmikon vanavedessä ei onnistuttu luomaan seuraavia suurmenestyjiä, mutta nyt suomalaisen ammattinyrkkeilyn uusi sukupolvi on pääsemässä vauhtiin. Anton Embuleav debytoi viime vuonna, Keni Aliu ja Ilari Kujala alkuvuodesta ja tänään on Arslan Khataevin ja Niazz Ahmadin vuoro.Arslan Khataev vs. Roland Olkwera

Super featherweight 59 kg, 6 rounds

Arslan Khataev, 25, on viime vuosien ylivoimaisesti menestynein olympiatyylin nyrkkeilyn suomalainen miesnyrkkeilijä. Nuorissa EM-hopealle iskenyt Khataev on ollut koko aikuisikänsä Olympiakomitean tuki-urheilija.

Viime olympialaisiin hän oli vain yhden otteluvoiton päässä ja miesten MM-kilpailuissa hän oli kolmella otteluvoitolla viidennellä sijalla. Otteluvoittoja Khataev on iskenyt lukuisista maailmanhuipuista. Suomen mestaruuksia hänelle kertyi yhdeksän.

Ammattilaisuralle Khataev on koonnut kovan tiimin taakseen. Pääjehuna Khataevia avustaa valmentaja Karre Anttonen. Mukana ovat myös mm. fysiikkavalmentaja Mika Saari, talousvastaava Tomi Korpinen ja neuvonantajana Elite Boxingin iltojen kommentaattorina tunnettu Jarkko Pitkänen.

Loppuvuodesta Khataeville on luvassa otteluita Espanjassa ja tavoitteekseen hän on kertonut maailmanmestaruuden. Matka huipulle on kuitenkin pitkä ja ensimmäinen testeri on heti kova. Kenialaisyntyinen Roland Olkwera ei ole ammattilaisena hävinnyt vielä kertaakaan ja on varmasti valmis laittamaan Khtaevin rattaisiin kapuloita.Niazz Ahmadi vs. Mikhal Slavik

Welterweight 67 kg, 4 rounds

Ennen Khataevia Kirkkonummen illassa kehään ehtii toinen miesdebytantti Niazz Ahmadi, 28. Tamperelainen on peräti kahdeksankertainen Suomen mestari ja on edustanut Suomea myös miesten maailmanmestaruuskilpailuissa.

Otteluja paita päälle Ahmadille kertyi liki 150 ja näistä hän voitti selkeän valta-osan.

Ensimmäinen vastustaja Ahmadille ammattilaiskehissä on Michak Slavik, 39, joka on Boxrec-sivustolla rankattuna Tsekkien välisarjan 11 nyrkkeilijän joukossa kuudenneksi. Miehen molemmat voitot ovat tulleet tyrmäyksellä, joten osuessaan hän on varmasti vaarallinen.

Salon Tomas
Aluevessat
R-kioski
Kirkkonummen Nyrkkeilykerho
Daisy Swing
Viinitupa Bronx

Kohti SM-otteluaAnton Embulaev vs. Sergey Bannov

Super middleweight, 78,5 kg, 6 rounds

Lisänimeä itselleen hakevalla Anton ”??” Embulaevilla piti olla lauantaina näytön paikka Milos Jankoviciä vastaan, mutta serbialainen joutui jättäytymään ottelusta sivuun kuumeen takia. Jankovicin sijaan Embulaev hanskaa virolaisen Sergey Bannovin, 28, kanssa.

Pietarista perheensä kanssa alle yksivuotiaana Suomeen muuttanut Anton Embulaev, 22, on hyväsilmäinen, omaa mainion sivuliikkeen ja nopeat kädet. Hän sai mainion peruspohjan valmentajalegenda Kari Korhoselta Lahdessa.

Viime vuonna Embulaev muutti Kirkkonumelle toisen legendan Amin Asikaisen valmennukseen. Asikainen voitti vuonna 2006 ammattinyrkkeilyn Euroopan mestaruuden ensimmäisenä suomalaisena 42 vuoteen.

Kirkkonummen kuuluisalla Epanalla harjoitteleva Embulaev sai ensimmäisessä Elite Boxingin illassa kyvykkään Cvintilian Lisiin luovuttamaan kolmen erän jälkeen.

Porvoon illassa Viron Andrei Antonov tarjosi hyvän vastuksen, mutta nöyrtyi lopulta uransa avaustappioon.

Muutaman päivän pikahälytyksellä iltaan saapuva Bannov hävisi hävisi viime ottelussaan hajaäänin 2-1 tappiottomalle Ruotsin mestarille Adam Belalialle.

Raskaan keskisarjan Suomen mestarille Aku Kanniselle Bannov tarjosi kelpo vastuksen kaksi vuotta sitten Savonlinnassa. Kuusieräisen taiston arvostelutuomareista Jussi Niemonen näki Bannovin olleen kahdessa erässä Kannista parempi. 185 senttinen Bannov on urallaan yltänyt myös ratkaisemattomaan Ranskassa.

Laten Tekniikka
3 Digital Design
virtasen
Nurmijärven Puutekniikka
Bistro O Mat
xbil
Spraytec
EHMP Engineering
Studio 83
Kotitila
Bad Boy Suomi
istv
ppauto
varsinaisbitumi
varisilma
lindankotipalvelu
saneeraustalo
Helsingin Lasipaja
mklaw

Kaataako Kylien Kingi kotikehässä?Keni Aliu vs. Yaroslav Mohish

Cruiserweight 94 kg, 4 rounds

Kirkkonummella reilut 24 vuotta sitten syntynyt Keni Aliu osoitti juniorina poikkeuksellisia kykyjä voittamalla muun muassa B-juniorien huipputason turnauksen Azerbaizanissa ja iskien A-junioreissa EM-pronssia.

Aikuisissa Aliu ehti voittaa kaksi Suomen mestaruutta ja Pohjoismaiden mestaruuden. Vuoden 2020 Olympiakarsintojen jälkeen Aliu jättäytyi tauolle nyrkkeilystä terveysongelmien takia. Pari vuotta huomio keskittyi sotilasuraan Puolustusvoimien palveluksessa nyrkkeilyn jäädessä kokonaan taka-alalle.

Elite Boxingin perustaminen ja haave ammattinyrkkeilystä sai kuitenkin Aliun kipinän syttymään uudestaan ja mies alkoi jälleen harjoittelemaan pikku hiljaa kovemmin ja kovemmin. Kahden ja puolen vuoden ottelutauon jälkeen mies palasi kehään.

Ammattilaisena Aliu debytoi maaliskuussa kukistaen 100-kiloisen Bigger is Better-turnausvoittaja Milen Paunovin raskaansarjan ottelussa. Porvoossa huhtikuun lopulla hän aiheutti puolalaispugilistille uran ensimmäisen keskeytystappion.

Nyt sen viimeistään siis sanoa: Kylien Kingi is back! Ja ryminällä!

Tänään Kenillä on kuitenkin aito vaaran paikka. Ukrainan Yaroslav Mohish on 23-vuotias tyrmääjä, joka takuuvarmasti tekee kaikkensa lopettaakseen suomalaisen nousun Euroopan huippua kohti. Mohishin kaikki voitot ovat tulleet tyrmäyksellä ja tappiot pistein.

Aliu on tehnyt tarkan ennustuksen ottelusta. Avauserässä hän ottelee tarkasti, mutta päättäväisesti tyrmäystä hakevaa ukrainalaista vastaan. Toisessa erässä Mohishia jo sattuu ja kolmannessa erässä hän on ensimmäistä kertaa elämässään selällään kanveesilla.

beautyland
Kirkkonummen Sanomat
Kirkkonummen Huolto

Kovien paikkojen soturiIlari Kujala vs. Andrija Kuzman

Middleweight 74,5 kg, 6 rounds

Kirkkonummen Nyrkkeilykerhon kasvatti Ilari ”Loverboy” Kujala, 27, nousee tänään ensi kertaa urallaan pääotteluun. Paineen alla toiset lyhistyvät ja toiset muuttuvat timantiksi. Vastustajakin on pääottelutasoa, sillä Kujala ottaa ensimmäisessä kuusieräisessä ottelussaan mittaa Kroatian Andrija Kuzmanista, joka on hävinnyt neljästä ottelustaan vain yhden.

Merkit onnistumiselle ovat olleet hyvät, sillä aiemmin kovissa paikoissa Kujala on yleensä pärjännyt. 2016 olympiakarsinnoissa Kujala järjesti todellisen jättiyllätyksen kukistamalla tuoreen Euroopan kisojen kultamitalimiehen Michael O`Reillyn silloin varsin vähäisellä kansainvälisellä kokemuksella.

Tänä vuonna heti ammattilaisdebyytissään maaliskuussa Kirkkonummella Kujala loisti kovassa paikassa. Kujalan valmistautuminen debyyttinsä oli sujunut pitkän flunssan varjostamana ja vastus vaihtui viime hetkellä Latvian räväkkään Agris Pastarsiin. Ottelu oli koko illan paras ja Kujala näytti heti kyntensä.

Miehen toinen ottelu sujui helpommissa merkeissä. Porvoossa Kujala iski Ruslan Lebedenkon pariin kertaan lattiaan ja tyrmäsi hänet neljännessä erässä.

Myös Kujalan tämän illan vastustaja, Kroatian nuori Andrija Kuzman on myöskin jo osoittanut, ettei säikähdä pienestä. Viime ottelussaan Luxemburgissa Kuzman nyrkkeili kotikehän miestä vastaan ja ylsi ratkaisemattomaan.

Kuzmanin ammattilaislistalta löytyy yksi voitto, yksi pistetappio Puolasta ja kaksi ratkaisematonta. Kummassakin ratkaisemattomaan (tasapeliin) päättyneessä ottelussaan Kuzman on ollut lähempänä voittoa. Molemmilla kerroilla yksi arvostelutuomaria on nähnyt Kuzmanin paremmaksi ja kaksi on saanut ottelun tasan.

Vasta kehässä nähdään yltääkö Kuzman tasapäiseen suoritukseen Kujalan kanssa, peräti yllätysvoittoon tai onko Kirkkonummen hornankattila ja Kujalan liemet nuorukaiselle liikaa.

Glasspoint
fightcard
boogeyman