The Next Level Pe 28.4.2023 Porvoo
Visit Porvoo

Hyvät nyrkkeilyn ystävät

Tervetuloa seuraamaan uuden ammattinyrkkeilytallin Elite Boxingin toista, The Next Level, nimeä kantavaa ammattinyrkkeilyiltaa. Toivottavasti pystymme tänään tarjoamaan teille viihdyttävän illan nyrkkeilyurheilun parissa.

Vaikka luonnollisesti panostamme jokaiseen tapahtumaamme kuin omaan lapseen, niin taustalla on aina yksittäistä tapahtumaa isompi merkitys. Me pyrimme todella tarjoamaan tallinyrkkeilijöillemme realististen mahdollisuuden edetä Euroopan huipulle. Käytännössä tämä tarkoittaa säännöllisiä otteluita kovenevin vastustajin ja kovatasoista valmentautumista.

Huipulle on pitkä tie ja tämä vaatii pitkäjänteistä työtä niin nyrkkeilijöiltä kuin nyrkkeilijöiden taustatahoilta. Yleisön ja yhteistyötahojen tavoittaminen on kovaa työtä ja samoin on heistä kiinni pitäminen.

Teemme jokaisessa tapahtumassa kaikkemme, että Te, hyvä yleisö, viihdytte ja yhteistyökumppanimme saavat ansaitsemansa näkyvyyden.

Maaliskuinen avausiltamme Kirkkonummella oli menestys. 766 katsojaa ja VIP-pöytien ihmiset vielä siihen päälle. Tuhannet ihmiset seurasivat tapahtumaamme myös ISTV:n ja Ruutu+:n kautta. Ottelujen taso oli säännön vahvistavaa poikkeusta lukuun ottamatta hyvä.

Ja mikä ehkä tärkeintä: meidän tallinyrkkeilijämme Topias Lepo, Keni Aliu, Ilari Kujala, Anton Embulaev hoitivat leiviskänsä enemmän kuin mallikkaasti. Täytyy muistaa, että loppupeleissä mahdollisuutemme kasvuun perustuvat urheilulliseen menestykseen.

Toivomme ja uskomme tietenkin, että menestys jatkuu myös kun vastustajat kovenevat. Lisäksi pystymme Porvoossa tarjoamaan kahdelle tallin ulkopuoliselle nyrkkeilijälle todellisen näytön paikan. Onnea ja tsemppiä varmasti koviin taistoihinne Hajji Muhis ja Niklas Räsänen!

Hyvät nyrkkeilyn ystävät, kiitos, että olette täällä tänään!

Miika Forsström, Aki Jänkä, Asse Hokkanen

Elite Boxing

Elite Boxing
fightcard
koneitacom
Nocco
Xbil
Rafaels Steakhouse


Keni Aliu vs. Damian Szewczyk

Alempi raskassarja 90,7 kg 4 erää

Porvoon avausottelussa iskee Eliten maaliskuisen avausillan pääottelija Keni Aliu, 23. Raskaassa sarjassa voitokkaasti debytoinut Aliu ottelee nyt oikeassa painoluokassaan alemmassa raskaassa sarjassa, jossa hän lähtee tavoittelemaan ammattinyrkkeilyn Euroopan huippua.

Amatöörinä Aliu iski nuorissa EM-mitaleille ja MM-kisoissa kahdeksan parhaan joukkoon, sekä aikuisena mm. Pohjoismaiden mestariksi. Olympiakarsintojen kovien painonvetojen vuoksi Aliu menetti terveytensä, mutta nyt hän on takaisin kehässä terveenä ja hyvinvoivana!

Vastaansa kirkkonummelainen saa Puolan Damian Szewczykin, 34, jonka listalta löytyy yksi voitto ja kaksi pistetappiota.Hajji Muhis vs. Agris Pastars

Ylempi keskisarja 76,2 kg 6 erää

Moninkertainen olympiatyylin nyrkkeilyn Suomen mestari ja kv. kehissä erinomaisesti menestynyt Hajji Muhis, 25, osoitti hurjaa otteluhaluja tulemalla Porvooseen parin päivän varoitusajalla Lontoossa sairastuneen Santeri Laineen tilalle. Ex-tamperelainen ansaitsee siis isot aplodit jo kehään kävellessään!

Erityisen kunnioituksen Muhis ansaitsee siitä, että hän tulee tällä varoitusajalla kohtaamaan kivinyrkkisen Agris Pastarsin. Avausottelunsa Pastars voitti vain 35 sekunnissa ja Eliten Boxingin avausillan parhaassa ottelussa Kirkkonumella hän haastoi toden teolla Ilari Kujalan taipuen lopulta kuitenkin pistetappioon.

Molemmat ammattilaisottelunsa selvästi voittanut Muhis on muuttanut Lontooseen päästäkseen tunnetun CJ Husseinin valmennukseen ja edistääkseen uraansa brittikehissä. Nuorukainen siis on tehnyt haaveistaan tavoitteita.

Tyylillisesti luvassa on mielenkiintoinen ottelu. Muhis tunnetaan etäisyyttä erinomaisesti hallitsevana taitonyrkkeilijä, kun Pastars taas on tulisieluinen taistelija, joka hakee ratkaisua joka lyönnillään. Kumpi vie pidemmän korren, matador vai härkä?

Dymont
pihma
hj-taksit
pete


Ilari Kujala vs. Ruslan Lebedenko

Keskisarja 74,0 kg 4 erää

Kirkkonummella Ilari Kujala, 27, debytoi voitokkaasti loistavassa ottelussa Agris Pastarsia vastaan. Menestys ei tullut yllätyksenä sillä jo vuoden 2016 olympiakarsinnoissa Amin Asikaisen valmennettava osoitti omaavansa potentiaalin isoon kansainväliseen menestykseen.

Tämän jälkeen käsivaivat ovat hankaloittaneet merkittävästi Kujalan uraa. Miehen kättä on operoitu peräti viisi kertaa. Nyt ”Loverboy” on kuitenkin päässyt harjoittelemaan loukkaantumisitta ja onkin valmis laittamaan vastustajiensa, sekä yleisössä olevien naisten sukat pyörimään.

Kujan vastakkaiseen kulmaan asettuu ukrainalainen Ruslan Lebedenko, 35, joka on ammattilaisena otellut kaksi tappiollista ottelua. Viime lauantaina Lebedenko iski täydet neljä erää 4-0 listaisen israelilaisen Sagiv Ismailovin kanssa.Anton Embulaev vs. Andrei Antonov

Ylempi keskisarja 76,2 kg 6 erää

Pietarista perheensä kanssa alle yksivuotiaana Suomeen muuttanut Anton Embulaev, 21 on hyväsilmäinen, omaa mainion sivuliikkeen ja nopeat kädet. Hän sai mainion peruspohjan valmentajalegenda Kari Korhoselta Lahdessa.

Viime vuonna Embulaev muutti Kirkkonumella toisen legendan Amin Asikaisen valmennukseen. Asikainen voitti vuonna 2006 ammattinyrkkeilyn Euroopan mestaruuden ensimmäisenä suomalaisena 42 vuoteen. Kirkkonummen illassa uransa ensimmäisen keskeytysvoiton iskeneen Embulaevin ammattilaislistalta löytyy nyt kolme voittoa ja Narvassa asuvan Anderi Antonovin, 25, listalta yksi voitto ja yksi ratkaisematon. Molempien tappiosarake näyttää siis nollaa, mutta niin tuskin on tämän illan päätteeksi.

Kauhajoen Palvaamo
Raatteentie
Mittaletku
Ryhma Creative
Primulator


Topias Lepo vs. Radoslaw Gorzelak

Ylempi keskisarja 78 kg 6 erää

Porvoon oma Topias Lepo, 28, on Elite Boxingin tallinyrkkeilijöistä ammattilaisena kokenein. Hänen listaltaan löytyy jo kuusi voittoa ja yksi tappiokin. Ammattilaiseksi Lepo siirtyi joulukuussa 2019 voitettuaan samana vuonna paitakehissä Suomen mestaruuden.

Kirkkonummen illassa Lepo aiheutti vaikeuksitta Evgenhii Shabazoville tämän uran avaustappion, Avauserässä Lepon iskut satuttivat moldovalaista, joka tämän jälkeen vain keskittyi pysymään jaloillaan.

Nyt kotikaupungissaan Lepo pääsee hakemaan ammattilaisuransa parasta voittoa.

Lepon haastaa vuotta nuorempi puolalainen Radoslaw ”Radzilla” Gorzelak, joka on voittanut kaikki kolme ammattilaisotteluaan. Ottelun painorajaksi on sovittu 78 kiloa. Puolalainen on aiemmin otellut painavampana, joten ainakaan koossa hän ei taitavalle porvoolaiselle anna tasoitusta.Niklas Räsänen vs. Bartolomiej Szczesny

Alempi raskassarja 90,7 kg 6 erää

EU-titteliottelussakin aikanaan iskenyt Niklas Räsänen, 36, palasi Kirkkonummella kolme vuotta kestäneeltä ottelutauolta turhan helpolla voitolla kehään. Radoslaw Mitev luovutti heti ”Drummer Boyn” ensimmäisen iskun osuttua kunnolla. Minuutin miniurakka jätti varmasti Räsäselle nälkää.

Tuoreessa kotikaupungissaan Porvoossa entinen kotkalainen pääseekin todenteolla testaamaan kykyjään, kun samanaikaisesti kehässä on Bartlomiej Szczesny, 25. Vahva puolalainen ei ole hävinnyt viidestä ottelusta ainuttakaan, kun Räsäsen listalta löytyy 16 voittoa, kaksi tappiota ja yksi ratkaisematon.

Puolalainen on nuorempi, isompi ja vahvempi kuin Räsäsen aiemmat vastustajat. Taito, kokemus ja kehä-äly taas lienevät Räsäsen puolella, mutta ratkaiseeko nuo ominaisuudet sittenkään voittoa vai ratkeaako ottelu siihen kummalla soturilla on isompi voitontahto?

Itäväylä
LPOnet