The Next Generation La 11.3.2023 Kirkkonummi
Viinitupa Bronx
Citymarket Kirkkonummi

Hyvät nyrkkeilyn ystävät

Näin Elis Askin kuuluisin avaussanoin toivotamme teidät tervetulleiksi Elite Boxingin ensimmäiseen nyrkkeilyiltaan.

The Next Generation -nimi kuvastaa paitsi tallinyrkkeilijöidemme, myös itse Elite Boxing -tallin tavoitetta. Me pyrimme tarjoamaan tallinyrkkeilijöillemme realistisen mahdollisuuden edetä Euroopan huipulle. Käytannössä tämä tarkoittaa säännöllisiä otteluita kovenevin vastustajin ja kovatasoista valmentautumista. Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta sitä se ei ole. Moni promoottori on ns. kuollut nälkään.

Huipulle on pitkä tie ja nyrkkeilijöiden taustatahoilta tämä vaatii pitkäjänteistä työtä. Yleisön ja yhteistyötahojen tavoittaminen on kovaa työtä ja samoin on heistä kiinni pitäminen. Näinpä olemme heti avausillassammekin panostaneet siihen, että Te, hyva yleisö, viihdytte ja yhteistyökumppanit saavat ansaitsemansa näkyvyyden.

Loppupeleissä kaikki mahdollisuutemme perustuvat kuitenkin urheilulliseen menestykseen ja näinpa olemme valinneet tallinyrkkeilijöiksi vain jo meritoituneita iskijöitä, joilla katsomme olevan potentiaalia kansainväliseen menestykseen ammattilaiskehissä. Anton Embulaev, llari Kujala, Topias Lepo ja Keni Aliu ovat ne nyrkkeilijät, joihin panostamme. Kaikista heistä ei varmastikaan tule suuria mestareita, mutta ehkä yhdestä heistä? Se on varma, että kaikki nyrkkeilijämme ansaitsevat mahdollisuuden huipulle tavoitteluun. Meidän tahtävämme on tarjota siihen parhaat mahdolliset resurssit.

Pyrimme tarjoamaan muillekin suomalaisnyrkkeilijöille mahdollisuuden saada uransa kukoistamaan. Siihen tänään ja 28. huhtikuuta Porvoossa tähtää Niklas "Drummer Boy" Räsänen. Samalla pystymme varmasti antamaan teille hyva yleisö unohtumattomia hetkiä nyrkkeilyurheilun parissa.

Kiitos, että olette täällä tänään!

Aki Jänkä, Asse Hokkanen, Miika Forsström

Elite Boxing

MK Law
Riikka Purra
Nota rakennus Oy
Spraytec

Anton Embulaev vs. Cvintilian Lisii

Ylempi keskisarja 76,2 kg, 6 erää

Amin Asikainen voitti vuonna 2006 ammattinyrkkeilyn Euroopan mestaruuden ensimmäisenä suomalaisena 42 vuoteen. Asikainen marssittaa kehään kolme valmennettavaansa uuden Elite Boxingin ensimmäiseen nyrkkeilyiltaan tulevana lauantaina.

Heistä ensimmäisenä kehään nouseva Anton Embulaev, 21, muutti viime vuonna Lahdesta Kirkkonummella Asikaisen valmennukseen. Embulaevin valmentajana siihen asti toimi legendaarinen Kari Korhonen, joka onkin luonut Embulaeville erinomaisen taitopohjan.

Pietarista perheensä kanssa alle yksivuotiaana Suomeen muuttanut Embulaev on hyväsilmäinen, omaa mainion sivuliikkeen ja nopeat kädet. Tyrmäyksistään tunnetun Asikaisen valmennuksessa nuorukainen on alkanut hakea myös enemmän yksittäisiä kovia osumia. Aika näyttää kuoriutuuko Embulaevista valmentajansa veroista tyrmääjää.

Tänään tyrmäysvoitto on erittäin epätodennäköinen, sillä Embualevia vastaan asettuu Cvintilian Lisii, 23, joka on Moldovan potkunyrkkeilymestari niin junioreissa kuin aikuisissakin. Lisäksi hän on iskenyt World Cup-turnauksissa mitaleille ja otellut otteluvoittoja lajinsa MM-kilpailuissa.

Alkuasetelmat otteluun ovat siis herkullisen tasaisen oloiset!

PS. Embulaevin ja Lisiin kohtaaminen on Elite Boxingin historian ensimmäinen ammattinyrkkeilyottelu...

embulaev-lisii
Pizzaservice
Ina Kuula
Hypoxi
Mari Valve

Niklas Räsänen vs. Radoslav Mitev

Alempi raskassarja 90,7 kg, 6 erää

Illan toisessa ottelussa vastakkain ovat tapahtuman kokeneimmat ammattinyrkkeilijät. Niklas ”Drummer Boy” Räsäselle ottelu on 19. paidattomien kehissä, ensimmäinen alemmassa raskaassa sarjassa ja myös ensimmäinen sitten vuoden 2019.

Kotkasta kotoisin oleva Räsänen asuu nykyään Porvoossa, jossa hän harjoittelee Borgå Boxingin salilla itse kokoamansa valmennustiimin kanssa. Räsäsellä on paljon uudistusmielisiä ajatuksia valmentautumisesta ja tänä iltana nähdään alkavatko ne tuottamaan hedelmää.

Mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaisesti iskee Räsänen seuraavan kerran 28. huhtikuuta Porvoossa. Tämän jälkeen lienevät 12-eräiset titteliottelutkin lienevät mahdollisia kertaalleen Euroopan Unionin mestaruudesta iskeneelle Räsäselle. Niitä mies ei kuitenkaan halua liikaa miettiä, vaan hän haluaa elää hetkessä – tässä ja nyt!

Bulgarian Radoslav Mitivilla, 31, on enemmän ammattilaisotteluita, kuin illan muilla ottelijoilla yhteensä, peräti 83. Sitkeänä kehien kiertolaisena tunnettu Mitev kärsinyt valtaosassa otteluistaan pistetappiot, mutta listalta löytyy myös pari yllätysvoittoakin Englannista.

Ps. Niklas Räsänen iskee eduskuntavaaleissa numerolla 183.

rasanen-mitev
UV-putki
ruskaturnaus
Karin Autotarvike
Pohjolan Jyvajemmari

Ilari Kujala – Agris Pastars

Ylempi keskisarja 76,2 kg, 4 erää

Tänään on suuri päivä Ilari ”Loverboy” Kujalan elämässä. Hän iskee ammattinyrkkeilydebyyttinsä ja sehän saattaa muuttaa miehen kuin miehen koko loppuelämän suunnan. Kujalan tapauksessa vaikutus voi olla iso myös koko suomalaisen ammattinyrkkeilyn historian kannalta.

Vuoden 2016 olympiakarsinnoissa Amin Asikaisen valmennettava osoitti omaavansa potentiaalin isoon kansainväliseen menestykseen. Hän voitti karsintaturnauksessa kaksi ottelua kukistaen myös irlantilaisen Euroopan kisojen mestarin Michael O´Reillyn puhtaasti kaikin tuomariäänin.

Tappio Christian Mbillille kariutti kuitenkin olympiahaaveet. Ranskalainen on muuten nyt otellut 23 ammattilaisottelua voittaen ne kaikki. Tämän jälkeen käsivaivat ovat hankaloittaneet merkittävästi Kujalan uraa. Miehen kättä on operoitu peräti viisi kertaa.

Oletettavasti käsiongelmat pitäisi helpottaa ammattilaishanskoilla ja kunnon käsien sidonnalla. Vanha sanontahan on, että amatöörihanskat ovat suunniteltu suojelemaan päätä, kun ammattilaishanskat taas käsiä.

Mahdollisuus on myös ettei Kujalan ammattilaisura ala perinteisen ruusuisasti helpolla voitolla. Tai edes voitolla ollenkaan. Latvian Agris Pastarsista tiedetään tasan tarkkaan vain se, että hänellä on takanaan yksi ammattilaisottelu, jonka hän voitti avauserän tyrmäyksellä.

kujala-pastars
Novart
Kevin Servin
K-rauta Kirkkonummi

Topias Lepo – Evghenii Shabazov

Ylempi keskisarja 76,2 kg, 6 erää

Porvoolainen Topias Lepo, 28, on Elite Boxingin tallinyrkkeilijöistä ammattilaisena kokenein. Hänen listaltaan löytyy jo viisi voittoa ja yksi tappiokin. Ammattilaiseksi Lepo siirtyi joulukuussa 2019 voitettuaan samana vuonna paitakehissä Suomen mestaruuden.

Toissa vuonna Lepo haastoi Latviassa voittamattoman Francis Rozentalsin ja joutui nöyrtyä pistetappioon. Rozentals on osoittanut tasoaan tämän jälkeen paitanyrkkeilynkin puolella Tammerissa kovalla menestyksellä. Tappiosta huolimatta Lepo osoitti olevansa valmis tositaistoon vieraskehässäkin ja ovia ulkomaan otteluihin avataan varmasti jatkossakin.

Amatöörinä Lepo voitti SM-kullan lisäksi otteluita Liettuassa, Virossa ja Puolassa. Ammattikehissäkin tavoitteet ovat korkealla ja usko omiin kykyihin on vahva.

Moldovan amatöörimestari ja MM-edustaja Evghenii Shabazov, 42, olisi meritoitunein vastustaja, jonka Lepo olisi ammattilaiskehissä voittanut. Aggressiivisesti hyökkäävä Shabazov on itse otellut ammattilaisena kertaalleen ja iskenyt siinä selkeän pistevoiton.

lepo-shabazov
Marjo Vacker
Glasspoint
Kirkkonummi

Keni Aliu – Milen Paunov

Raskassarja +90,7 kg, 4 erää

Kirkkonummen ”Kylien Kingi” Keni Aliu, 23, pääsee heti ammattilaisdebyytissään yrittämään ns. pankin räjäyttämistä, kun hän ottaa mittaa Eurosportilta tutun raskaansarjan Bigger´s Better-turnausvoittaja Milen Paunovista, 39.

Ottelu käydään raskaassa sarjassa, eli ilman painorajaa. Aliu tulee tähtäämään Euroopan huipulle sarjaa alempana, eli reilun 90 kilon painoluokassa, mutta kun mies sai mahdollisuuden kohdata Paunovin meriiteillä varustetun miehen, vaikkakin sarjaa ylempänä, ei mies epäröinyt. Bigger is better!

Aliu oli moninkertainen Suomen mestari junioreissa ja hän iski myös kansainvälisten turnausten voittoihin. 2016 Aliu iski nuorten Euroopan mestaruuskilpailuissa pronssille sarjassa 81 kg. Finaalipaikkakin karkasi vain hajaäänin ukrainalaisottelijalle. Nuorten MM-kilpailuissakin Aliu iski kahdeksan parhaan joukkoon.

Sarjassa 91 kiloa Keni iski muun muassa Pohjoismaiden mestariksi, mutta 2020 olympiakarsintoi hän pudotti kymmenen kiloa painoaan. Avauskierroksella tuli voitto puolalaisesta, mutta toisella kierroksella hajäänitappio. Kovan painonvedon vuoksi Aliu menetti terveytensä ja on vasta pikku hiljaa palannut kehiin. Taas terveenä ja hyvinvoivana!

Täydessä terässä Aliu saakin olla. Hänen vastustansa on kokenut Milan Paunov, joka on muun muassa Bulgarian kovatasoisten mestaruuskilpailujen hopeamitalisti ja raskaansarjan Bigger is Better-turnauksen voitto. Silloin Paunov iski yhden illan aikana kolme otteluvoittoa Eurosportin lähetyksessä ja nappasi 15 000 euron palkintopotin.

Jo ennen Aliun ja Paunovin kohtaamista on luvassa jotain spektaakkelimaista, kun ”Kylien Kingi” saatetaan MunkkiTukin toimesta saman nimisen kappaleen kera.

aliu-paunov
Suomen Meriruokakeittio
Daisy Swing
Amanda Harkimo
Atoy